Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали отново изригна, съобщащва Express.co.uk. Той

...
Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали отново изригна, съобщащва Express.co.uk. Той
Коментари Харесай

Вулканът Агунг отново изригна

Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали още веднъж изригна, съобщащва Express.co.uk. Той е изхвърлил рано тази заран гъстии облаци пушек и пепел на височина 2 км.

Почти 67 хиляди поданици са евакуирани от рисковата зона на планината, оповестява представител на Агенцията за бедствията в Бали. 

Връх Агун е " към момента в дейна фаза ", изясни по-рано тази седмица Хедър Хендли, вулканолог в университета " Макарай " в Сидни пред Associated Press. " Можем да чакаме съмнения в интензивността, само че това не значи, че опасността е завършила. "  

Властите са запазили предупреждението за вулкана за най-висока степен на заплаха, а изключителното състояние на острова е удължено до 10 декември. Въпреки това официалните лица желаят да подчертаят, че регионите отвън евакуационната зона са безопасни за туристите. 

Агунг избухна два пъти в края на предишния месец, интернационалното летище бе затворено за дни, авиокомпаниите бяха принудени да анулират полети до и от Бали, блокирайки хиляди туристи на острова. 

Министърът на туризма призна по-рано тази седмица, че Бали е изгубил до момента към 450 млн. паунда заради несигурността към планината Агунг и изрече прогнова, че Индонезия евентуално ще загуби към милион гости тази година. Макар че съвсем всички курортни хотели и туристически атракции в Бали са отвън рисковата зона, несигурността за бъдещи изригвания и вероятно затваряне на летища е предиздвикала доста туристи да анулират плануваните екскурзии до Бали или да ги заобикалят изцяло. Плажовете са съвсем празни, а макар огромните понижения, хотелите са заети едвам на 20 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР